Въпреки че Бойко Борисов се самоопредели като най-подготвен за поста, предложението

...
Въпреки че Бойко Борисов се самоопредели като най-подготвен за поста, предложението
Коментари Харесай

Даниел Митов, който бе обявил ГЕРБ за безразборна група хора

Въпреки че Бойко Борисов се самоопредели като най-подготвен за поста, предлагането му за министър председател на България е друго. Може би тъй като е ясно, че няма да " мине ", а може би, с цел да завоюва време - нещо, което очевидно е съществена грижа на водачите на партиите, получили най-много гласове при изборите на 4 април.

" По-подготвен от мен няма. Много хора държат аз да съм министър-председател, само че постоянно съм смятал, че обединяването прави силата. Считам, че не е редно и аз като Радев да потегли да деля нацията на две. Ще предложа различен министър-председател с доста ясна европейска, натовска ориентировка ", по този начин отговори Борисов през вчерашния ден на въпроса той ли ще е предлагането на ГЕРБ за идващ министър председател на страната.

По-късно стана ясно, че става дума за бившия външен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Даниел Митов.

Предложението бе оповестено с жива връзка по Facebook. Решението Борисов взел еднолично, защото Митов имал най-вече опит и триумфи. Той не е нова фигура в българския политически живот. Преминава през няколко формации. Участва и в изпълнителната власт - и като длъжностен, и като редови министър.

Много е любопитно едно негово изявление, обещано преди 13 години и половина, само че дано първо се срещнем с биографията му.

Кой е Даниел Митов?

Даниел Митов е роден на 4 декември 1977 година в София. Завършва  " Политология " в Софийския университет, а по-късно специализира " Политически умения " в Центъра за продължаващо образование на Нов Български университет. От 2006 година до 2010 година е изпълнителен шеф на фондация " Демокрация ". 

Политическата си кариера стартира в  " Демократи за мощна България " (ДСБ), където се издига до заместник-председател на партията. Минава и през Движение " България на жителите " - българската центристко-дясна партия, член на Европейската национална партия, основана от някогашния еврокомисар Меглена Кунева.

Същевременно Митов се отдава на външнополитическа кариера в задачата на Националния демократически институт на Съединени американски щати в Ирак. През 2012 година се завръща в България, само че скоро по-късно е назначен за непрекъснат представител на института в Брюксел. След неуспеха на политическия план на Кунева той работи в задачи в Либия, Конго, Украйна, Йемен и Тунис. 

През 2014 година Даниел Митов е назначен за министър на външните работи в служебното държавно управление на Георги Близнашки, назначено от президента Росен Плевнелиев.

Остава посланик №1 и във втория кабинет на Бойко Борисов.   

През последните години Митов имаше общо и със правосъдната система. Той бе даден на съд поради подписани контракти за самолетни билети. В последна сметка прокуратурата не съумя да потвърди закононарушение по работа и през април предходната година избраникът на Борисов беше оневинен.

На последните парламентарни избори Митов е определен за народен представител в 45-ото Народно заседание от ГЕРБ, откакто в това време стана член на партията.

Последният му " триумф " е номинацията за министър председател от страна на Бойко Борисов. Невинаги обаче двамата са били на една вълна.

Забравените позиции на Митов 

През октомври 2007 година на уеб страницата на ДСБ е оповестено доста любопитно изявление с сегашния фаворит на Борисов. Думите му са задоволително красноречиви, по тази причина ги представяме едно към едно:

" ГЕРБ не е дясна партия. Целта на Бойко Борисов е тази, която преди време си сложи Симеон Сакскобургготски през 2005 година, да подмени достоверната десница. Ако успее, ще направи това, което стори Национална движение „Симеон Втори". Ще " открадне "  част от гласоподавателите демократи и ще ги " подари "  на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. 

ГЕРБ е тръгнала да копира основаването на Национална движение „Симеон Втори".

Безразборна и аморфна група от хора, очакващи по някакъв метод да влязат във властта.

Борисов се хвалеше с това, че хора от Българска социалистическа партия се „ вливат “ в редиците на ГЕРБ. Нима една дясна по същността си партия би била привлекателна за леви хора? Това, че си споделил няколко думи против Станишев, не те прави десен.

В българския исторически подтекст десницата би трябвало да е антикомунистическа. Борисов е бил член на комунистическата партия, а през 1990 година е напуснал деполитизиращото се Министерство на вътрешните работи с аргумента, че не желае да изостави Българска комунистическа партия. През 90-те години ролята на десницата беше да отстоява полезностите на демокрацията.

По това време Бойко Борисов беше телохранител на Тодор Живков.

И не на последно място десницата е длъжна да знае истината за предишното. По този мотив Борисов се отличи с това, че освети с прожектори паметника на руската войска, явно смятайки го за някаква огромна полезност. Ако мавзолеят не беше опустошен, щеше да освети и него. "

Как е настъпила тази толкоз основна промяна във вижданията на Дани Митов? Отговор намираме в същото негово изявление от 2007 година:

" Ако някой ви каже, че в политиката нещо е невероятно, значи ви лъже. "

 

 
Новите депутати в " остарялата " постройка - каква е символиката?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР